'VZW steunt MS' en Eddy Merckx : 30.000 euro

Op zaterdag 12 april 2008 schonk "VZW steunt MS" uit handen van Eddy Merckx, een bedrag van maar liefst 30.000 euro aan Christel Kempeneers, voorzitster van IMSO-Melsbroek, ten voordele van de MS-patiŽnten.

- foto's uitreiking cheque op 12 april 2008 -

Tijdens de uitreiking gaf Stefaan de Doncker, secretaris van de vereniging, een bondig overzicht van de activiteiten die de VZW in 2007 heeft ondernomen om tot dit bedrag te komen : In de maand mei nam de "VZW steunt MS" deel aan De Disteling, een tweejaarlijkse braderij te Tisselt, waar de organisatoren de opbrengst van een spaarpotactie aan onze vereniging schonken.

Op 25 en 26 augustus 2007 werd een tweedaagse georganiseerd in het Sint Theresiacollege te Kapelle-op-den-Bos : meer dan 1200 fietsers, wandelaars en motorrijders kwamen opdagen voor het "Tweede Motortreffen voor MS" of de "6e Fietstocht met Eddy Merckx". Een happening waar sportiviteit, ambiance, en inzet voor het goede doel elkaar treffen.

11 november was dan weer de tradtionele datum voor de pannenkoekenslag van de vereniging : meer dan 1.000 lekkerbekken kwamen naar de Sporthal in Kapelle-op-den-Bos om te genieten van de beste pannenkoeken. Gastvedette van de namiddag was dit jaar Luc Steeno, die bewees nog steeds ťťn van Vlaanderens beste entertainers te zijn.

Naast deze activiteiten, werd de vereniging dit jaar ook bijzonder gelauwerd met een nationale trofee : "Leef je Leven", een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor de strijd tegen MS, bekroonde de jarenlange inspanningen van "VZW steunt MS" met een financiŽle beloning van 2.500 euro !

Uiteraard waren er heel wat woorden van dank aan de talrijke medewerkers, sponsors en sympathisanten die er voor zorgden dat 2007 opnieuw een recordjaar werd voor de vereniging.

Stefaan De Doncker legde er dan ook de nadruk op dat "VZW steunt MS" in haar 12-jarig bestaan, nu reeds meer dan 180.000 euro heeft kunnen wegschenken aan de MS-patiŽnten, wat een uitzonderlijke prestatie is, voor een vereniging die gedreven wordt door vrijwilligers.

Wie ook zijn/haar steentje wil bijdragen aan deze sympathieke vereniging : eerste afspraak is in het weekend van 23 en 24 augustus 2008 : op zaterdag het 3e Motortreffen voor MS en op zondag de Fietstocht Eddy Merckx (90 km), de Gezinsfietstocht (40 km) en de Wandeltocht (8 of 14 km).

Allen daarheen !
Home | Imso Melsbroek | Over MS | Eddy Merckx | Mail | Fotoboek | Links |
hosted by Visionline BVBA - Londerzeel